Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ζίτσας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ζίτσας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τα δεδομένα που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την πολιτική προστασία, εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας το πρωί της Μ. Τρίτης (30/04/2024).

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα, τα μέλη του Συντονιστικού ανέπτυξαν προτάσεις για τη μεταξύ τους αρτιότερη συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι, η αντιμετώπιση των περιστατικών πυρκαγιάς εν τη γενέσει τους.

 Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος με ελάχιστο προσωπικό στη διάθεσή του και υποτυπωδώς στελεχωμένη υπηρεσία Πολιτικής προστασίας  να  εκτελέσει εργασίες προληπτικών καθαρισμών και ταυτόχρονα όταν κρίνεται απαραίτητο να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών. « Έχουν μεταφερθεί πολλές αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς προσωπικό και πόρους με χρονοβόρες προβλεπόμενες διαδικασίες. Έχουμε εξοπλισμό-μηχανήματα και δεν έχουμε προσωπικό», υπογράμμισε επισημαίνοντας πως «ο Δήμος Ζίτσας στο μέτρο του δυνατού είναι πάντα παρόν με επικαιροποιημένα σχέδια τα οποία εύχομαι να μη χρειαστεί να τα ενεργοποιήσουμε».

Κλείνοντας χαρακτήρισε αυτονόητη και δεδομένη τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο στόχος και ο σκοπός είναι κοινός για όλους» και ζήτησε τη συνδρομή και ευαισθητοποίηση των πολιτών καλώντας τους να συνδράμουν και εκείνοι στην άνιση «μάχη» που δίνουν οι υπηρεσίες για τον καθαρισμό οικοπεδικών εκτάσεων  από τα χόρτα διατηρώντας τις ιδιοκτησίες τους καθαρές και αποψιλωμένες.

Παίρνοντας το λόγο η αναπληρώτρια Προϊστάμενη Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Ιωαννίνων Λαμπρινή Μελισσόβα υπογράμμισε πως «η άμεση συνεργασία και βοήθεια από την Περιφέρεια είναι δεδομένη» και ζήτησε από όλους αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση για τις ημέρες που κρίνονται αυξημένης επικινδυνότητας ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις ενεργοποίησης του 112. 

Η αναπληρώτρια Προϊστάμενη Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Δήμητρα Σπύρου από την πλευρά της   χαρακτήρισε σημαντικά τα σχέδια εκκένωσης που θα πρέπει να έχουν έτοιμα οι Δήμοι.  

Τον  υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν στις τοποθετήσεις τους, ο  Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Αντιπύραρχος Βασίλειος Πάυλου, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο Διοικητής του 8ου Λ.Α.Π. Ταγματάρχης Αλέξανδρος Ράπτης, ο Δασολόγος του Δασαρχείου Ιωαννίνων, Βασίλειος Σταύρου  και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ευθύμιος Κοντογιώργος και Κων/νος Γεροδήμος.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας κλείνοντας τη συνεδρίαση επισήμαινε με τη σειρά του τη σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περικλής Γρίβας και Μάνθος Παππάς και ο υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Σωτήρης Λύχνος

Αναρτήθηκε στις 30 Απρίλιος 2024

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα